Voorzetramen plaatsen

Handleiding Isovitre voorzetramen plaatsen

Voorzetramen worden voornamelijk geplaatst om winterse kou en harde geluiden van buitenaf tegen te gaan. Deze ramen zijn dan ook uitstekend om uw huis of bedrijf te isoleren. Tevens heeft het enorm veel voordelen om Isovitre voorzetramen te plaatsen. Zo zijn ze eenvoudig zelf te monteren, maar ook gemakkelijk te verwijderen. Hierdoor kunt u ze bij een eventuele verhuizing gewoon meenemen! Wilt u zelf voorzetramen plaatsen? Dat kan! Gebruik deze handleiding zodat u uw huis of bedrijf zelf kan voorzien van isolerende ramen.

Benodigdheden

  • Meetlint
  • PVC lijm
  • 4 millimeter floatglas (of andere dikte/samenstelling) op maat
  • Glasprofielen
  • Schuurblok of bandschuurmachine
  • Verstekbak of verstekzaag
  • Kruiskop schroevendraaier of accuboormachine

Stap 1: Maatbepaling

Voor een voorzetraam te monteren is het belangrijk om nauwkeurig meten. We noemen dit ook wel uitlijnen. Meet de correcte dagmaat van het raam, ofwel de binnenwaartse maat van de opening van het raam met een meetlat. Meet zowel de dagmaatbreedte en de dagmaathoogte. Indien u niet juist meet, is er een grote kans dat de profielen zichtbaar zijn.

Let op: Tel bij beide dagmaten 25 millimeter op. Dus bij zowel de dagmaatbreedte en dagmaathoogte.

Stap 2: Scherpe randen slijpen

Met een schuurblok kunt u de scherpe randjes van de glasplaten slijpen. Dit is erg raadzaam voordat u uw voorzetraam gaat monteren.

Stap 3: De profielen op maat maken

Wanneer de randjes van de voorzetramen onscherp zijn gemaakt, is het tijd om de profielen op maat te maken. U kunt ze de gewenste maat maken met een verstekbak of verstekzaag.

Tip: De maat van het profiel dient 3 millimeter groter te zijn dan de glasmaat.

Stap 4: lijmen en plaatsen

Nadat de profielen op maat zijn gezaagd, voegt u de PVC lijm midden in het profiel toe. Breng een dunne lijn van PVC lijm aan onder in het uitgesneden profiel. Hierdoor kunt u uw voorzetraam stevig plaatsen. Gebruik nooit teveel lijm!

Plaats voorzichtig de glasplaat in het profiel met de pvc-lijm. Doe het zelfde met de drie andere profielen. Zorg dat de profielen nauwkeurig aansluiten op elkaar, zodat het volledig is afgedicht.

Stap 5: Monteer de schroeven

Bevestig het basisdeel van de spanschroef circa 2 millimeter van de randen af. Monteer de spanschroeven ongeveer 50 millimeter uit de hoek en verdeel de overige spanschroeven met een onderlinge maat van circa 250 millimeter.

Komt u er niet uit of laat u uw Isovitre voorzetraam liever plaatsen door een ervaren glaszetter? De vakmannen van Voorzetramen.eu hebben jarenlange ervaring op het gebied van voorzetramen monteren. Neem direct contact met ons op via info@voorzetramen.eu of via 0031-495 561 682.